Pošalji nam vijest
Miholja na Vratniku za pamćenje
Miholja na Vratniku za pamćenjeMiholja na Vratniku za pamćenjeMiholja na Vratniku za pamćenjeMiholja na Vratniku za pamćenjeMiholja na Vratniku za pamćenje
Miholja na Vratniku za pamćenje
Objavljeno: 01-10-2018

VRATNIK - Premda je na Vratniku bura nemilice 'brijala' od ranoga jutra to nije omelo mnoge kojima je slavlje 'Miholje' godišnji "magnet" pa su se i ove godine "pod krila" Svetoga Mihovila sjatili i domaći i raseljeni Vratničani zajedno s hodočasnicima iz okolnih župa. Tradicionalno, njima su se pridružili djelatnici Policijske postaje Senj, koji na Vratniku redovito slave Dan policije, kao i predstavnici braniteljskih udruga i Hrvatskog domobrana.

Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je vlč. dr. Antun Tamarut, profesor na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, rodom iz Luna na Pagu. S njim su koncelebrirali senjski dekan vlč. Silvijo Milin, križpoljski župnik fra Juro Marčinković i upravitelj župe don Anđelko Kaćunko. U vrlo živoj te životnoj i poticajnoj homiliji vlč. Antun je najprije istaknuo kako blagdanom arkanđela Mihovila slavimo zapravo pobjedu Dobra nad zlom i Zlim. Propovjednički sugestivno približio je vjernicima vjeru Crkve kako se Bog po svetim anđelima brine da ostanemo u dobru i u istini te da lakše prepoznamo laž i razna zavođenja kao i klevete Zloga, da bismo uživali u povezanosti i prijateljstvu s Bogom.

Prije završetka misnoga slavlja, kao upravitelj župe Vratnik, koju je 'preuzeo' prije pet godina, sve je s velikom radošću pozdravio don Anđelko, najprije svećenike, zahvalivši posebno predvoditelju slavlja na veoma jasnim i poučnim riječima za svakodnevni vjernički život. Zatim, kako je red i običaj, pozdravio je predstavnika svjetovne vlasti – domaćeg sina Vicu Na koncu je don Anđelko svima koji nose ime po sv. Mihovilu čestitao imendan, a potom je vlč. Tamarut izmolio molitvu za blagoslov školske djece.

Nakon misnoga slavlja druženje se nastavilo u župnoj kući i za stolovima u prošle godine uređenoj garaži, gdje su svi mogli "degustirati" lovački gulaš te ga "zaliti" pivom. Veselo druženje je uz razgovor i živu glazbu harmonikaškog dvojca Kal-Senj nastavljeno sve do sljedećega misnog slavlja u 17 sati, nakon kojega je za "glazbeni maraton" već bio spreman novi sastav…

A.K./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com